Quant trigarà a arribar la meva comanda?

El termini de lliurament de les comandes és de 24 hores laborables per a les nostres zones properes a la nostra botiga física (Monistrol de Montserrat -Barcelona-) des que es realitza la comanda i 48h per a les nostres zones més allunyades, ajustant-nos a l’horari establert segons el dia de la setmana.
Si per algun motiu la comanda s’hagués de retardar ens posarem en contacte amb tu per comunicar-t’ho.
Un cop realitzada la comanda, no està permès fer cap canvi en la direcció d’enviament, llevat que el client corri amb les despeses i sigui expressament acceptat per les parts.

Quin és el cost de la tramesa?

Les despeses d’enviament no estan incloses en el preu dels articles. Aquests apareixeran desglossats al resum de la teva compra. Les despeses es calcularan depenent de la destinació i per tant seran:

Lliurament a la Peixateria Física: GRATIS!

És important que s’adjunti una nota a la comanda de recollida a la botiga, d’aquesta manera si el si el sistema de la web li va cobrar ports se’l reemborsaran en recollir la seva comanda

Les despeses d’enviament seran gratuïtes en compres superiors a 50€. Despesa inferior a 50€ s’aplicaran uns ports de 5,90€

Quines són les zones i horari de repartiment?

Les nostres zones de repartiment properes a la nostra botiga física se centraran a Monistrol de Montserrat (Barcelona).

En principi i en funció de futures demandes el nostre horari de transport proper 24h serà:

Dimarts de 15:00 a 19:00
Dimecres de 15:00 a 19:00
Dijous de 15:00 a 19:00
Divendres 15:00-19:00
Dissabtes 17:00-19:00
Els nostres horaris de repartiment llunyà a la nostra botiga se centraran a tota la península, menys les poblacions properes a la nostra botiga física ja nomenades.
Dimecres 10:00 (amb extra d’enviament 5€) o 13:30 (per defecte) servei SEUR FRED.
Dijous 10:00 (extra d’enviament de 5€) o 13:30 (per defecte) servei SEUR FRED.
Divendres 10:00 (extra d’enviament de 5€) o 13:30 (per defecte) servei SEUR FRED.
Dissabte (extra d’enviament 5€) 10:00 (extra d’enviament 5€) o 13:30 (per defecte) servei SEUR FRED.
Tant les compres realitzades per la Web com via telefònica es podran recollir al mateix establiment de Carretera de Monistrol a la Bauma km 2,7 | 08691 Monistrol de Montserrat | Barcelona, dins dels nostres horaris comercials de venda al públic.
Horari botiga de dimarts a dissabte de 8:00 a 14:00.
Aquests horaris es podrien veure modificats en funció de la demanda dels clients ajustant-lo a noves exigències

Puc sol·licitar enviar una comanda fora d’Espanya o fora del nostre rang de repartiment ja estipulat?

De moment, aquesta opció no està disponible.

Aquesta opció es podrà veure modificada en funció de futures demandes.

Què passa si no estic a l’adreça que vaig indicar quan el missatger lliurarà la comanda?

En els repartiments propers a la nostra botiga ens posarem en contacte immediatament amb vostè, si no fos possible fer el lliurament ens portaríem tota la compra al nostre establiment, i passaríem al dia següent a la mateixa hora .

En els repartiments llunyans a la nostra botiga física el repartidor de SEUR s’emportarà la mercaderia a les seves dependències, on quedarà emmagatzemada en una cambra frigorífica, fins a entrar a repartiment l’endemà a l’horari establert.

Què faig si la meva comanda no arriba?

Si transcorregut un termini de 48 hores laborables des de la confirmació de la teva comanda no ho has rebut i no ens hem posat en contacte amb tu posa’t en contacte amb nosaltres a través dels telèfons 93 828 43 90 i 93 828 42 10.

Puc enviar la meva comanda com a regal?

Sí, us oferim la possibilitat que envieu regals a través de la nostra botiga online. Per fer-ho, realitza la compra de forma habitual, selecciona l’adreça d’enviament a la qual vols que enviem el regal i en la confirmació de compra indica que és un regal en notes de comanda.

Puc recollir la meva comanda a alguna de les vostres botigues?

Sí, pots recollir la teva comanda sense cap cost a la nostra peixateria. La nostra peixateria física es diu Peixateria Alfonsmar.

Estem situats a la carretera Sant Climent 68 de Viladecans 08840 (Barcelona) Espanya.

Com he de fer per tornar un article?

Si no estàs content amb la compra. Si en rebre la seva comanda no queda satisfeta, truca’ns en un termini inferior a 12h i vindrem a retirar-la.

Poseu-vos en contacte amb nosaltres al 93 828 43 90 i 93 828 42 10.
En horari de 8:00 a 20:30 de dimarts a divendres, i dissabtes fins a les 14:30.

Per oferir un servei de confiança sense precedents, us oferim l’opció de tornar-vos el vostre import en el cas que no compleixi les expectatives del que vostè hagi comprat.
Per poder tornar una compra o algun article, cal que us poseu en contacte amb nosaltres al telèfon d’atenció al client, en un període inferior a 12 hores després d’haver rebut la vostra compra.
Per efectuar la devolució serà indispensable tornar els productes en el mateix estat que els hi haguem lliurat.